001 002 003
Talán máig vitatott a "természetgyógyászat" helye a mai magyar társadalomban, de még világszerte is. Leggyakrabban szélsőséges álláspontokat hallani a természetgyógyászatról, mert agyondicsérik, illetve leszólják. Ezt az őskáoszt, ami a természetgyógyászatot körülveszi, szeretné e sorok írója eloszlatni, s helyére tenni fogalmilag, értékrendileg egyaránt.
A csontkovácsolás a tartó és mozgató szervrendszer visszafordítható reflexes működészavarainak kórélettanával, diagnosztikájával és terápiájával (rehabilitációjával), valamint megelőzésével, azaz prevenciójával foglalkozik, s a szokásos orvosi eljárásokat kézzel végzett diagnosztikai és terápiás technikákkal egészíti ki.

Depresszió

 
A depresszió oka manapság a gazdasági helyzetben, az egyén eladósodásának fokában és a pénzért vásárolt félelmekben, illetve a candidában található szerény meglátásom szerint.
Mi is a depresszió? A depresszió szerintem valamilyen szinten a valóság elutasítása vagy tagadása. A valóság tagadása pedig az elmebetegség első biztos jele. És mivel a nagytöbbség ebben szenved, ezért ez már nem is tűnik fel. Ma-holnap a normálisakat fogják kezelni. Ezt nem viccnek szántam!Depresszió ellen ami lehet fizikai, lelki vagy szellemi elsőnek azt javaslom, hogy ne nézzen televíziót, ne hallgasson rádiót, s ne olvasson újságot. Ez az első számú antidepresszáns. Kérem, tartson ki 21 napig. Ha ezt kibírta, akkor már megszabadult egy jelentős függőségétől.
A második a heti rendszeres testmozgás. Harmadik: tartózkodjék a természetben heti két alkalommal 1-1 órát!
Amiről itt nem szóltam, a gyógyszer mellékhatások. Ezt kezelőorvosával beszélje meg. Bár itt is megjegyezném, hogy a problémát azt csak az okánál fogva lehet megoldani. Tompítani, elnyomni a tünetet csak időlegesen lehet és nem érdemes.
Ha több információt szeretne személyre szabottan, kérem keressen fel!
 
Tisztelettel:
'Dr. Kelemen István
2012. december